Paddenstoelenexcursie

24 oktober

Op zondag 24 oktober a.s. gaan we op paddenstoelenexcursie naar het Oude Bos te Wijnjewoude. Het ziet ernaar uit dat het een goed paddenstoelen jaar gaat worden, er valt geregeld regen en dat is bevorderlijk voor de paddenstoelen. Op het moment van schrijven zijn er zelfs al vele paddenstoelen te bewonderen.

Het Oude Bos is in de tweede helft van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw aangelegd op vroeger hooiland. Het is een bos met lange brede lanen van eiken, Amerikaanse eik en op sommige plekken beuken. In het bos staat ook nog naaldhout, Den en Spar, zodat een rijke, van zowel loof- als naaldhout, paddenstoelenflora aanwezig kan zijn. Het bos staat bekend om zijn rijkdom aan paddenstoelen, hetgeen bij kenners faam geniet.

We hopen dat corona in de herfst niet weer de kop opsteekt, maar gezien de huidige situatie is er op dat gebied nog niets zeker. Mocht de regering weer beperkingen opleggen, dan zullen wij en de natuurvereniging zich hieraan houden. We vertrekken om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein bij de Skans te Gorredijk, rond 10.00 uur zijn we dan op het parkeerterreintje aan de Finne 5 in Wijnjewoude, waar we gaan starten. Tot 24 oktober a.s.

Immie en Marten Hunneman.

Datum: 24 oktober 2021

Waar: Vertrek 9.30 vanaf parkeerterrein Skans of 10.00 uur op het parkeerterreintje aan de Finne 5 bij Wijnjewoude waar we ook starten.

Tijd: 10.00 uur

Kosten: Leden gratis. Niet leden 4 euro